Jaunumi

Atpakaļ
2022-11-11 Inta Kraskeviča

AICINĀJUMS PIETEIKTIES PIEREDZES APMAIŅAS SEMINĀRAM!

Sveiciens cien. bērnu nometņu vadītāji, organizatori un pedagogi! Vēl ir iespēja pieteikties Profesionālās pilnveides un pieredzes apmaiņas mācību seminārs pedagogiem, nometņu organizētājiem un vadītājiem  kas notiks 2022.gada 26.-27.novembrī, Abgunstes muižā. Atlikušas 15 brīvas vietas.  Pieteikties: http://nometnes.gov.lv/reunion/list  līdz 14.novembrim.


 

Lasīt Vairāk...
2022-06-29 Inta Kraskeviča

METODISKAIS MATERIĀLS - SATURA APRAKSTS MĀJAS LAPĀ

Sveiciens visiem nometņu vadītājiem un nometņu organizatoriem. Ir izstrādāts metodiskais materiāls  nometņu vadītājiem par nometnes apraksta veidošanu mājas lapā www.nometnes.gov.lv, ar mērķi: lai Jums vieglāk izprast un izveidot labu savas nometnes satura aprakstu, pieejamu gan nometnes dalībniekiem, gan viņu vecākiem.

Metodiskā materiāla autors Arnolds Brūders : "Katru gadu piedāvāto nometņu izvēle ir plaša, tāpēc sadaļa “Nometnes apraksts” ir svarīgs ticamas un precīzas informācijas avots gan nometņu dalībniekiem, gan viņu vecākiem (likumiskajiem pārstāvjiem), kas nereti ir noteicošs nometnes izvēles procesā."

Lasīt Vairāk...
2022-04-21 I.Kraskeviča

Veikti grozījumi MK noteikumos Nr.981 "Bērnu nometņu organizēšanas un darbības kārtība"!

Veikti grozījumi 2009.gada 1.septembra MK noteikumos Nr.981 "Bērnu nometņu organizēšanas un darbības kārtība":

-MK noteikumu 10.13 un 11.punkta prasības nav attiecināmas uz valsts aizsardzības mācības nometnēm;

- Par nometnes vadītāju var būt persona, kura apguvusi Izglītības un zinātnes ministrijas apstiprināto nometņu vadītāju kursu programmu un saņēmusi Valsts izglītības satura centra apliecību par programmas apguvi papīra dokumenta vai elektroniskā formā, parakstītu ar drošu elektronisko parakstu un apstiprinātu ar laika zīmogu. Valsts izglītības satura centrs ziņas par apliecības iegūšanu reģistrē valsts informācijas sistēmā "Bērnu un jauniešu nometņu vadītājiem izsniegto apliecību datubāze";

- Šo noteikumu 13. punktā minētās prasības nav attiecināmas uz jaunsargiem Jaunsardzes centra rīkotajos pasākumos." ;

- Līdz 2022. gada 31. decembrim Veselības inspekcijas atzinums ir nepieciešams visām nometnēm." ;

- Līdz 2022. gada 31. decembrim šo noteikumu  ģimenes ārsta izziņa ir nepieciešama visiem dalībniekiem (tai skaitā dalībniekiem, kuru veselība tiek uzraudzīta normatīvajos aktos par sportistu un bērnu ar fizisko slodzi veselības aprūpi un medicīnisko uzraudzību noteiktajā kārtībā) dalībai visās nometnēs, un tai ir jābūt izsniegtai ne vēlāk kā septiņas dienas pirms nometnes darbības uzsākšanas."

 

 

Lasīt Vairāk...
2022-03-03 I.Kraskeviča

NOMETNES ATĻAUTS RĪKOT NO 2022.GADA 1.MARTA. IZMAIŅAS VESELĪBAS INSPEKCIJAS CENRĀDĪ.

Pamatojoties uz MK 28.09.2021. noteikumiem Nr.662 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai” (https://likumi.lv/ta/id/315304-epidemiologiskas-drosibas-pasakumi-covid-19-infekcijas-izplatibas-ierobezosanai) bērnu nometnes ir atļauts rīkot no 2022.gada 1.marta. Šobrīd tiek saskaņotas VISC vadlīnijas (tiks ievietotas mājas lapā tuvākā laikā).

VISC informē, ka Veselības inspekcija ir veikusi izmaiņas savā maksas pakalpojumu cenrādī. Pamatojoties uz 2022.gada 11.janvāra Ministru kabineta noteikumiem Nr. 24 "Veselības inspekcijas maksas pakalpojumu cenrādis" tiek noteiktas jaunas izmaksas VI saskaņojumu saņemšanai. Jaunsardzes organizētajās nometnēs VI saskaņojumu saņemšana ir bez maksas.

 

 

Lasīt Vairāk...
2021-10-15 I.Kraskeviča

Valsts izglītības satura centra cenrādis!

Ministru kabineta 2021.gada 12. oktobra noteikumi Nr.680 “Valsts izglītības satura centra maksas pakalpojumu cenrādis” turpmāk nosaka bērnu nometņu vadītāju kursu maksas pakalpojuma cenrādi.

Saskaņā ar noteikumu pielikuma 6.punktu - bērnu nometņu vadītāju sagatavošanas kursu un profesionālās kompetences pilnveides kursu viena akadēmiskā stunda vienai personai maksā EUR 2.50.

Tādējādi 36 stundu programma  "Bērnu nometņu organizēšanas un vadīšanas metodikas pilnveide" izmaksās EUR 90 vienam dalībniekam, 72 stundu programma "Bērnu nometņu organizēšanas un vadīšanas metodika" izmaksās EUR 180 vienam dalībniekam.

 

 

Lasīt Vairāk...
2021-06-22 I.Kraskeviča

Atļauts vienas grupas ietvaros uzņemt 30 nometnes dalībniekus!

Šodien Ministru kabinets pieņēma labojumus vadlīnijās, kas nosaka piesardzības pasākumu ievērošanu bērnu nometņu organizētājiem, atļaujot vienas grupas ietvaros piedalīties nometnē 30 dalībniekiem.  Vadlīniju 4.punkts labots sekojošā redakcijā:

4.punkts:  Ja 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju samazinās zem 100, un līdz brīdim, kamēr tas nepārsniedz 120, tiek noteiktas šādas prasības attiecībā pret personu skaitu vai pakalpojuma sniegšanai noteikto platību, nemainot pārējās epidemioloģiskās drošības prasības: nometnē bērnu skaits grupā ir ne vairāk par 30 dalībniekiem.  Slimību profilakses un kontroles centrs savā tīmekļvietnē publicē 14 dienu Covid-19 saslimstības rādītājus. Ja tiek konstatēts saslimstības samazinājums, attiecīgie piesardzības un ierobežojošie pasākumi tiek piemēroti nākamajā dienā pēc publikācijas. Ja tiek konstatēts saslimstības pieaugums un nepieciešams pastiprināt epidemioloģiskās drošības pasākumus, SPKC  publicē oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" informāciju par tādu epidemioloģiskās drošības stāvokli, kad nepieciešams pastiprināt epidemioloģiskās drošības pasākumus un pasākumi tiek piemēroti trešajā darba dienā pēc minētās informācijas publicēšanas.

Lasīt Vairāk...
2021-06-17 I.Kraskeviča

Biežāk uzdotie jautājumi

Sveiciens visiem nometņu vadītājiem, nometņu dalībnieku vecākiem! Esam apkopojuši biežāk uzdotos jautājumus par nometņu organizēšanu šovasar. Aicinām izmantot mājas lapas resursus un Jums interesējošo informāciju sākotnēji meklēt sadaļā "Jaunumi". P.S. Visi mājas lapā ievietotie materiāli vislabāk atveras ar Firefox pārlūku.Pievienoju biežāk uzdotos jautājumus, kurus ik pa laikam papildināsim:

Lasīt Vairāk...
2021-06-16 I.Kraskeviča

Aktualitātes vadlīnijās! Vienā ēkā var būt vairākas nometņu dalībnieku grupas!

Rīkojot bērnu nometnes klātienē, ēkās ar vairākiem stāviem, atsevišķās ēkās vai ēkās ar vairākām ieejām, turpmāk vienlaicīgi būs atļauts darboties vairākām grupām, - to paredz otrdien Ministru kabinetā atbalstītie Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotie grozījumi noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.
Valdības lēmums paredz, ka dienas nometnēs ārpus telpām dalībniekiem un personālam nebūs jālieto mutes un deguna aizsegi. 
IZM skaidroja, ka nometnē varēs piedalīties darbinieki un bērni, kuriem pēdējo 48 stundu laikā pirms nometnes sākuma veikts  Covid-19 tests un tas ir negatīvs, atkārtots tests tiek veikts nometnes norises laikā vienu reizi nedēļā. Testi tiek apmaksāti no valsts budžeta un testēšanas procesu koordinē Veselības inspekcija.
Ministrijā piebilda, ka testu var neveikt, ja dokumentāri iespējams apliecināt vakcināciju pret Covid-19 vai ja cilvēks pārslimojis infekciju.
Dalībnieku skaits vienā nometnes grupā, tāpat kā līdz šim, pagaidām nevar pārsniegt 20 bērnu. Vienlaikus Veselības ministrija vērtē pulcēšanās apjomus, tajā skaitā grupu lielumu nometnēs, un nākamajā nedēļā esošos ierobežojumus ir plānots pārskatīt.

 

Lasīt Vairāk...
2021-06-02 I.Kraskeviča

NOMETŅU VADĪTĀJIEM PAR TESTĒŠANOS!

2021.gada 1.jūnijā veiktas izmaiņas vadlīnijās, kuras nosaka piesardzības pasākumu ievērošanu bērnu nometņu organizētājiem. Testēšanu 48 stundas pirms nometnes norises varēs veikt vairākās laboratorijās: E.Gulbja, Centrālā, BIOR un MFD filiālēs. Pielikumos pievienotas katras laboratorijas testa nodošanas instrukcijas, kā arī veidlapas paraugs, kas iesniedzams laboratorijai. AICINĀJUMS NOMETŅU VADĪTĀJIEM: Lūdzu uzņemieties testēšanas procesa organizēšanu paši, nedeleģējiet to vecākiem!  Jūsu uzdevums- sagatavot sarakstu  ar nometnes dalībniekiem un personālu, kuriem nepieciešama testēšanās, un nosūtīt izvēlētajai laboratorijai. Laboratorija nosūtīs kodus  uz vecāku e-pastiem, par ierašanos uz testēšanos. P.S. Veidlapā obligāti uzrādiet vecāku e-pastus.  Visi dokumenti labāk atveras ar Firefox pārlūku. Patiesā cieņā, Inta Kraskeviča.

Lasīt Vairāk...
2021-05-27 I.Kraskeviča

Nometnes atļauts rīkot sākot ar 2021.gada 14.jūniju!

27. maijā veiktie grozījumi Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumos Nr. 360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai” paredz atļaut bērnu vasaras nometņu darbību no 14. jūnija. Bērnu skaits grupā nevar pārsniegt 20 dalībniekus. Nometnēs, kas tiek organizētas brīvā dabā vai atsevišķās ēkās, ir pieļaujama vairāku grupu dalība, ja tiek veikti visi nepieciešamie epidemioloģiskās drošības pasākumi un nodrošināts, ka šo grupu dalībnieki un personāls nometnes darbības laikā nesastopas. 

Valsts izglītības satura centrs kopā ar Veselības ministriju, Zinātnes un izglītības ministriju, SPKC  tuvākajās dienās sagatavos Vadlīnijas piesardzības pasākumiem bērnu nometņu organizētājiem, kas pēc MK lēmuma stāšanās spēkā (nākamajā dienā pēc publicēšanas Latvijas Vēstnesī, kas gaidāma tuvāko dienu laikā) būs pieejamas https://www.izm.gov.lv , https://www.visc.gov.lv/, https://nometnes.gov.lv.

Lasīt Vairāk...
>> Vecākas ziņas