Jaunumi

Atpakaļ
2021-06-16 I.Kraskeviča

Aktualitātes vadlīnijās! Vienā ēkā var būt vairākas nometņu dalībnieku grupas!

Rīkojot bērnu nometnes klātienē, ēkās ar vairākiem stāviem, atsevišķās ēkās vai ēkās ar vairākām ieejām, turpmāk vienlaicīgi būs atļauts darboties vairākām grupām, - to paredz otrdien Ministru kabinetā atbalstītie Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotie grozījumi noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.
Valdības lēmums paredz, ka dienas nometnēs ārpus telpām dalībniekiem un personālam nebūs jālieto mutes un deguna aizsegi. 
IZM skaidroja, ka nometnē varēs piedalīties darbinieki un bērni, kuriem pēdējo 48 stundu laikā pirms nometnes sākuma veikts  Covid-19 tests un tas ir negatīvs, atkārtots tests tiek veikts nometnes norises laikā vienu reizi nedēļā. Testi tiek apmaksāti no valsts budžeta un testēšanas procesu koordinē Veselības inspekcija.
Ministrijā piebilda, ka testu var neveikt, ja dokumentāri iespējams apliecināt vakcināciju pret Covid-19 vai ja cilvēks pārslimojis infekciju.
Dalībnieku skaits vienā nometnes grupā, tāpat kā līdz šim, pagaidām nevar pārsniegt 20 bērnu. Vienlaikus Veselības ministrija vērtē pulcēšanās apjomus, tajā skaitā grupu lielumu nometnēs, un nākamajā nedēļā esošos ierobežojumus ir plānots pārskatīt.