Jaunumi

Atpakaļ
2020-04-03 I.Kraskeviča

PAR BĒRNU NOMETŅU VADĪTĀJU KURSIEM MAIJĀ- 72 stundas!

Labdien, cienījamie kursu dalībnieki, kursi, kuri tika plānoti -13.,14.,15.,20.,21.,22.maijā tiek pārcelti uz 2020.gada septembri, par konkrētiem datumiem informēsim vasarā. Patiesā cieņā, Inta Kraskeviča, e-pasts: inta-liif@inbox.lv, tālr. 29165542.

Lasīt Vairāk...
2019-11-07 I.Kraskeviča

Esam gandarīti par paveikto!

 

Noslēdzies bērnu nometņu vadītāju profesionālās pilnveides seminārs! Atkal esam uz darīšanas viļņa- jaunas un radošas idejas nometnēm jau top! Šogad mūs laipni uzņēma BJC Junda savā nometņošanas vietā "Lediņos". Spītējot drēgnajam laikam, darbojāmies āra trasītēs, mācījāmies drošību, dalījāmies pieredzē! Prieks par tik atraktīviem un dedzīgiem nometņu vadītājiem! Paldies visiem par aizrautību un jaunām idejām!  Vislielākā atzīnība mūsu lektoriem un kontrolpunktu vadītājiem: Aigai Dzendoletto, Martai Bratkus ar robežsardzes suni Toru, Ingai Liepiņai, Arnoldam Brūderim, Nilam Klintam  un Lindai Ostrovskai. Uz tikšanos nākamgad!

Lasīt Vairāk...
2019-09-12 I.Kraskeviča

Atklāta pieteikšanās uz bērnu nometņu vadītāju, pedagogu un organizētāju profesionālās pilnveides semināru- Āra dzīves nometne- Lediņi 2019!

 

Cienījamie nometņu vadītāji, pedagogi un nometņu organizētāji, Jums ir vienreizēja iespēja kļūt par semināra- "nometnes" dalībniekiem! Šogad aicinām piedalīties profesionālās pieredzes apmaiņas seminārā, kas notiks BJC Junda, atpūtas bāze "Lediņi". Galvenā "nometnes" tematika - āra dzīves nometnes, videi draudzīgas aktivitātes! Piedāvāsim: iepazīšanās spēļu variantus, nakts un dienas pārgājienus ar uzdevumiem un kontrolpunktiem, Pirmās palīdzības praktiskās aktivitātes, krīzes situāciju risināšanas veidus, videi draudzīgās darbnīcas, dzīvo mūziku un ugunskura rituālu, un daudz ko citu. Pirmajā vakarā 1.novembrī ierodamies ap 18.00, izbraucam 3.novembrī pēc brokastīm un noslēguma aktivitātēm. Tiekamies PIEDZĪVOJUMĀ!  Plašāka informācija par semināru sadaļā- salidojumi/semināri.

Mūsu atbalstītāji:

 

                    

 

Lasīt Vairāk...
2019-08-08 I.Kraskeviča

Objekti nometņu organizēšanai

Vēlos atgādināt visiem, kuri vēlas piedāvāt savus lauku īpašumus, viesu namus, hosteļus, kempingus un t.t.  bērnu nometņu organizēšanai: Jums ir iespēja ievietot informāciju mūsu mājas lapas sadaļā "objekti nometņu organizēšanai", lai nometņu vadītājiem būtu iespēja tos apskatīt un sazināties ar Jums. Patiesā cieņā, Inta Kraskeviča, tālr. 60001629, e-pasts: nometnes@visc.gov.lv

Lasīt Vairāk...
2019-06-19 I.Kraskeviča

Ja aizmirsta parole nometnes reģistrēšanai!

Sveiciens nometņu vadītājiem, kuri reizēm aizmirst savu paroli, lai reģistrētu nometnes! Pirmais:  atcerieties, ka sākotnēji Jūsu lietotājvārds ir jūsu apliecības Nr! Ja prasīsiet paroli atkārtoti- sistēma jums iedos jaunu lietotājvārdu! Otrais: mājas lapā ir piedāvāta iespēja paroli atjaunot elektroniski! Atverot  mūsu majas lapu, labajā stūrī ir lodziņš "aizmirsu paroli", uz to ir jāuzklikšķina, ierakstiet tur  savu e-pastu Tam jāsakrīt ar to, kas ir reģistrēts jūsu nometnes vadītāja datu profilā) un jaunā parole būs rokā! Lai izdodas!

 

Lasīt Vairāk...
2019-04-08 I.Kraskeviča

KUR VAR PIETEIKTIES RĪGAS DOMES IZGLĪTĪBAS un KULTŪRAS UN SPORTA DEPARTAMENTA LĪDZFINANSĒTAJĀM NOMETNĒM!

Rīgā no 8. aprīļa varēs elektroniski pieteikties vasaras nometnēm, kuras līdzfinansē RD IKSD:

Rīgā no 8. aprīļa plkst. 9.00 varēs elektroniski pieteikties pašvaldības izglītības iestāžu organizētajām atvērtajām nometnēm. Nometņu saraksts, norises laiks un vieta, dalībnieku vecums, nometnes apraksts, dalības maksa un kontaktinformācija, kā arī pieteikšanās anketa būs pieejama tīmekļa vietnē www.izglitiba.riga.lv “Pieteikšanās vasaras nometnēm” - https://izglitiba.riga.lv/lv/izglitiba

Tāpat Valsts izglītības satura centrs aicina vecākus pārliecināties, vai visas piedāvātās nometnes šajā portālā www.izglitiba.riga.lv  ir piereģistrētas un saskaņotas mūsu mājas lapā http://www.nometnes.gov.lv

 

Lasīt Vairāk...
2019-01-25 I.Kraskeviča

Uzsākta pieteikšanās bērnu nometņu vadītāju kursiem Liepājā!

Labdien cienījamie nometņu vadītāji, kuriem interesē iziet kursus Liepājā!  Liepājā būs apvienotā grupa ( 36 un 72 stundas). Norises laiki: 36 stundu kursi- dalībniekiem, kuriem jāatjauno apliecības notiks 3.,4.,5.jūnijā, Liepājā, Liepājas Līvupes pamatskolā, Klaipēdas ielā 94 no plkst. 10.00-17.00/18.00, 72 stundu kursi- dalībniekiem, kuri vēlas kļūt par nometnes vadītājiem notiks 3.,4.,5.,6.,7.,8.jūnijā (turpat) no plkst. 10.00-17.00/18.00.  Kursu ietvaros iekļauta Pirmās palīdzības apmācība 12 stundas ( 4.,5.jūnijs). Atgādinām, ka PP apliecība no izsniegšanas brīža ir derīga 5 gadus, ja termiņš iet uz beigām, iesakām apmeklēt PP kursu un iegūt jaunu apliecību.

Tiem dalībniekiem, kuriem aktuāls naktsmītņu jautājums: Līvupes pamatskola piedāvā naktsmītnes internātā bezmaksas! ( Saziņa ar Kaivu Žimaiti tālr. 29144667).

Patiesā cieņā, VISC - Inta Kraskeviča.

Lasīt Vairāk...
2019-01-09 I.Kraskeviča

Par ugunsdrošības noteikumiem!

 Vēršam uzmanību, ka ar 2019.gada 1.janvāri stājas spēkā  2016.gada 19.aprīļa  Mk noteikumu Nr. 238 "Ugunsdrošības noteikumi" 340.punkts.

Tas nozīmē, ka izvēlētajām telpām diennakts nometnēs būs jāatbilst visiem šajā punktā minētajiem noteikumiem!

340. Publiskā objektā, ja tas atbilstoši lietošanas veidam nav paredzēts cilvēku izmitināšanai naktī, atļauts izmitināt cilvēkus naktī, ja:

340.1. objektā ir ierīkota automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma;

340.2. objektā ir ierīkota balss izziņošanas sistēma;

340.3. evakuācijas ceļu skaits un platums ir atbilstošs izmitināto cilvēku skaitam;

340.4. evakuācija ir nodrošināta tieši uz āru no būves zemes virmas līmenī, ja personas tiek izmitinātas ne augstāk par trešo stāvu, vai, ja personas tiek izmitinātas augstāk par trešo stāvu, evakuācija ir nodrošināta caur aizsargātu evakuācijas ceļu vai dūmaizsargātu un ugunsaizsargātu kāpņu telpu.

 

Lai drošas nometnes!

Lasīt Vairāk...
2019-01-08 I.Kraskeviča

Par medicīnas izziņām nometnes darbiniekiem!

Vēršam uzmanību, ka turpmāk, lai strādātu nometnēs ir nepieciešams ģimenes ārsta izraksts nevis medicīnas grāmatiņas!  

Plašāk:  MK noteikumi Nr. 447 aizvieto 20.07.2010. MK noteikumus Nr. 642 ”Noteikumi par profesionālo darbību ierobežojošo infekcijas slimību sarakstu” un 27.11.2001. MK noteikumus Nr. 494 ”Noteikumi par darbiem, kas saistīti ar iespējamu risku citu cilvēku veselībai un kuros nodarbinātās personas tiek pakļautas obligātajām veselības pārbaudēm”.

MK noteikumi Nr. 447 novērš nelietderīgu veselības pārbaužu veikšanu, nosakot to, ka obligātās veselības pārbaudes jāveic tikai personām, kuras sniedz pakalpojumus, esot tuvā kontaktā ar bērniem, un pārtikas nozarē strādājošajiem, kuriem ir tieša saskare ar pārtikas produktiem. Ar MK noteikumiem Nr. 447 ir atcelta prasība nodrošināt Personas medicīnisko grāmatiņu, aizstājot to ar atzinumu par personas atbilstību veikt darba pienākumus (veidlapa Nr. 027/u).  

MK noteikumi Nr. 447 arī paredz to, ka atkārtotas ikgadējas obligātās veselības pārbaudes jāveic tikai personām, kuras ir nodarbinātas darbos, esot tiešā kontaktā ar bērniem, ar mērķi veikt šo personu skrīningu uz tuberkulozi, izvērtējot personas inficēšanās riskus ar tuberkulozi, novērtējot plaušu tuberkulozes slimības pazīmes un veicot plaušu rentgenogrāfiju. Savukārt pārtikas nozarē strādājošajām personām, kuras jau iepriekš ir veikušas obligātās veselības pārbaudes, strādājot šajā nozarē, ir derīgi līdz šim veiktās obligātās veselības pārbaudes rezultāti un  ieraksts Personas medicīniskajā grāmatiņā, kas apliecina veiktu obligāto veselības pārbaudi. Pārējiem pārtikas nozarē nodarbinātajiem, kas tieši saskaras ar pārtiku, jāveic tikai pirmreizējā obligātā veselības pārbaude, kas ietver inficēšanās risku ar zarnu infekciju izvērtējumu un laboratorisku izmeklējumu veikšanu pēc epidemioloģiskām indikācijām.

Ņemot vērā to, ka ģimenes ārsts vislabāk pārzina sava pacienta slimības vēsturi, MK noteikumi Nr. 447 paredz to, ka obligāto veselības pārbaudi darbinieks veic pie sava ģimenes ārsta,  pie kura ir reģistrējies. 

Vienlaicīgi MK noteikumos Nr. 447 ir noteikti pienākumi nodarbinātām personām, kas strādā darbā, kas var radīt risku citu cilvēku veselībai, neveikt darba pienākumus un informēt darba devēju par darba nespēju gadījumā, ja šī persona ir inficējusies ar kādu infekcijas slimību un var apdraudēt pakalpojuma saņēmēja veselību. Piemēram, pārtikas nozarē strādājošā darbinieka pienākums ir neveikt darba pienākumus, ja viņš ir inficējies ar kādu no zarnu infekcijas slimībām, par kuru var liecināt kāda no iespējamām infekcijas slimības pazīmēm, piemēram, caureja vai vemšana. Šādos gadījumos darbinieks nepilda darba pienākumus, ziņo darba devējam par savu darba nespēju un vēršas pie ģimenes ārsta. 

MK noteikumos Nr. 447 ir noteiktas darba devējam tiesības nosūtīt darbinieku veikt veselības pārbaudi situācijās, kurās darba devējam rodas aizdomas vai ir informācija, ka darbinieks ir inficējies ar kādu no infekcijas slimībām.

http://www.vi.gov.lv/uploads/files/Mk%2024_07_2018_%20Nr_%20447(1).png

 

Lasīt Vairāk...
2018-12-03 Inta Kraskeviča

Līderis sāk ar sevi!

Nu jau garām profesionālās pilnveides un pieredzes apmaiņas seminārs "Līderis un komanda" nometņu vadītājiem, organizētājiem un audzinātājiem, kurš notika 2018.gada 1.un 2.decembrī Baložu vidusskolā.  Šogad 68 nometņu vadītāju tematiskais sauklis bija "Līderis sāk ar sevi!", un patiesi- katrs sākām ar sevi, gan iepazīstoties ar līderības testa rezultātiem, gan darbojoties praktiskajās nodarbībās, lai izprastu komandas veidošanas procesus. Nometņu vadītājam kā līderim, viens no svarīgākajiem uzdevumiem ir izveidot saliedētu un radošu nometnes audzinātāju komandu- tas mums izdevās! Apguvām āra dzīves iemaņas darbā ar bērniem un jauniešiem nometnēs, nakts trasītē no visas sirds uzturējām komandas garu, otrās dienas praktiskajās nodarbībās iepazināmies ar improvizācijas spēlēm! Tas bija tā vērts! VISC izsaka pateicību radošajiem un profesionālajiem pasniedzējiem: SIA "Jardi" trenerim Arnoldam Brūderim, režisorei Aigai Dzendoletto, Āra dzīves apmācību centra "Pelēkais vilks"  nometņu vadītājam Nilam Klintam, Jaunsardzes informācijas centra instruktoriem, Baložu vidusskolas direktorei. Ar katru gadu pārliecinamies, ka nometņotāju interese organizēt saturiskas un piedzīvojumiem bagātas nometnes nemazinās. Paldies par kopā būšanu!  Patiesā cieņā, nometņu jomas koordinatore-  Inta Kraskeviča.

 

Lasīt Vairāk...
>> Vecākas ziņas